Items where Author is " Varga László"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items: 64.

Varga László (2021) Az intergenerációs tanulás az önkéntesség szolgálatában. ÖNKÉNTES SZEMLE, 1. (3.). pp. 3-20. ISSN 2786-0620

Noel Andrea M and Lord Kathleen M and Varga László (2019) Supporting Second Language Vocabulary: A Scenario From Hungarian Preschools. KAPPA DELTA PI RECORD, 55 (1). pp. 24-29. ISSN 0022-8958

Szécsi Tünde and Varga László and Mak Veronika (2018) Current Trends, Dilemmas and Future Directions in Neuropedagogy in the Field of Early Childhood. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 51-58. ISSN 1589-519X

Varga László and Szécsi Tünde (2018) Neuropedagogy in Early Childhood in Hungary: Foundations and Micro-investigation. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 67-74. ISSN 1589-519X

Mak Veronika and Szécsi Tünde and Varga László (2018) Overview of EEG Research in Early Childhood Education: An International Perspective. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 37-44. ISSN 1589-519X

Varga László (2017) New Dimensions in the Interpretation of Early Childhood. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 15 (3). pp. 149-156. ISSN 1589-519X

Varga László (2015) International Research: 2013-2015. In: Early Childhood Education : International Research Report. NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar, Sopron, pp. 7-8. ISBN 978-963-359-046-1

Varga László (2015) Új tudomány születőben: kisgyermekkori neuropedagógia. In: I. Nemzetközi Kisgyermeknevelési Konferencia. Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar, Kaposvár, pp. 151-161. ISBN 978-963-9821-95-8

Süle Judit and Kőrösi T and Hucker A and Varga László (2014) Evaluation of culture media for selective enumeration of bifidobacteria and lactic acid bacteria. BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 45 (3). pp. 1023-1030. ISSN 1517-8382

Varga László (2014) Innováció a spanyol felnőttoktatásban. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (3-4). pp. 121-131. ISSN 1589-519X

Varga László (2014) Kisgyermek-nevelési szimpózium Sopronban. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (1-2). pp. 141-144. ISSN 1589-519X

Varga László (2014) Kisgyermeknevelés Thaiföldön. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (1-2.). pp. 131-140. ISSN 1589-519X

Kátay G and Ágoston P and Varga László (2014) Savó alapú funkcionális tejtermékek kifejlesztése. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 238-242. ISBN 978-963-334-194-0

Jancsó András and Császár G and Varga László (2014) A fogyasztóknak közvetlenül értékesített termelői nyers tehéntej egyes fizikai–kémiai és mikrobiológiai–higiéniai jellemzőinek vizsgálata (Determination of some physicochemical and microbiological–hygienic properties of directly sold raw bovine milk). TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT, 74 (1-2). pp. 19-33. ISSN 1219-3224

Fábri Zsófia Nóra and Varga László and Nagy Péter (2014) A tevetej jellemző tulajdonságai és emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásai. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 219-223. ISBN 978-963-334-194-0

Varga László (2013) Hasznos mikroorganizmusok az élelmiszerekben (Beneficial microorganisms in foods). In: II. ATK Tudományos Nap. MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár, pp. 54-55. ISBN 978-963-8351-41-8

Varga László (2013) Health-promoting fermented milks. In: "Science for Sustainability" International Scientific Conference for PhD Students. Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Sopron, pp. 358-359. ISBN 978 963 334 103 2

Farkas József and Beczner Judit and Szeitzné Szabó Mária and Kovács Melinda and Varga János and Varga László (2013) A Kárpát-medence éghajlatváltozásának kihatása élelmiszer-biztonságunkra. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (2). pp. 147-158. ISSN 0025-0325

Hucker A and Kőrösi T and Bieber-Finta Á and Császár G and Süle Judit and Varga László (2013) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Hungalimentaria 2013 – Kockázatbecslés, Önellenőrzés, Élelmiszer-biztonság” c. tudományos konferencia, 2013.00.00, Budapest.

Baranyi József and Józwiak Ákos Bernard and Varga László and Mézes Miklós and Beczner Judit and Farkas József (2013) A hálózatkutatás, bioinformatika és rendszerbiológia alkalmazási lehetőségei az élelmiszertudományban. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (9). pp. 1094-1102. ISSN 0025-0325

Varga László and Ásványi-Molnár Noémi and Szigeti Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, pp. 251-261. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga László and Ásványi-Molnár Noémi and Szigeti Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, pp. 1-6. ISBN 978-963-334-047-9

Varga László and Szigeti Jenő Ferenc (2012) Research and development in the field of food science and technology. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga László and Süle Judit and Szigeti Jenő Ferenc (2012) Stimulation of probiotic lactobacilli and bifidobacteria in cultured dairy foods. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Süle Judit and Kőrösi T and Takács G and Hucker A and Varga László (2012) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának meghatározására szolgáló tenyésztéses eljárások összehasonlító értékelése. In: A magyar mezőgazdaság - lehetőségek, források, új gondolatok. 34. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 381-385. ISBN 978 963 9883 93 2

Viszket E and Csavajda Éva and Varga László and Tanai Attila and Tóth Tamás (2011) Adatok a Nyugat-magyarországi nyers-tejminták zsírsav összetételére vonatkozóan. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 15 (2). pp. 55-61. ISSN 1418-1789

Varga László (2011) Agricultural and Food Sciences Research, University of West Hungary. HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH, 20 (Spec.Ed). pp. 24-25. ISSN 1216-4526

Varga László (2011) Bacteriological quality of bottled natural mineral waters commercialized in Hungary. FOOD CONTROL, 22 (3-4). pp. 591-595. ISSN 0956-7135

Varga László (2010) Book review: Tamime and Robinson’s Yoghurt – Science and Technology, Third Edition, A.Y. Tamime and R.K. Robinson (Eds.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xvi + 791 pp., ISBN 978-1-84569-213-1 (WP), ISBN 978-1-4200-4453-9 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 39 (3). p. 378. ISSN 0139-3006

Sipos-Kozma Zs and Szigeti Jenő Ferenc and Varga László and Ásványi Balázs (2010) Clostridium perfringens spórák hőtűrésének vizsgálata. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 14 (1). pp. 81-89. ISSN 1418-1789

Sipos-Kozma Zs and Szigeti Jenő Ferenc and Ásványi Balázs and Varga László (2010) Heat resistance of Clostridium sordellii spores. ANAEROBE, 16 (2). pp. 226-228. ISSN 1075-9964

Cser János and Orbán József Levente and Schmidt Rezső and Tenk Antal and Varga László (2010) Mintagazdaságok jubileumi évkönyve 2000-2010. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár. ISBN 978-963-9883-63-5

Varga László (2010) Új típusú funkcionális savanyú tejtermékek kifejlesztését megalapozó kutatások. In: Tudományos Előadások 2010. MTA Veszprémi Területi Bizottság, Veszprém, pp. 47-73.

Süle Judit and Tóth Tamás and Zsédely Eszter and Varga László (2010) A pro- és prebiotikumok szerepe a monogasztrikus és a kérődző állatok takarmányozásában. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Viszket E and Zsédely Eszter and Tanai Attila and Varga László and Gyurcsó Gábor and Tóth Tamás (2010) A tehéntej zsírsavösszetételének alakulása a Nyugat-magyarországi régióban. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Peles Ferenc Árpád and Varga László and Szigeti Zsuzsa and Béri Béla and Szabó András (2009) Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis. In: UNSPECIFIED.

Süle Judit and Varga László (2008) Akácméz hatása egy ABT-típusú probiotikus savanyított tej termékazonos mikroorganizmusainak tárolás alatti alakulására. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Varga László (2008) Book review: Functional Dairy Products, Volume 2, M. Saarela (Ed.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xviii + 539 pp., ISBN 978-1-84569-153-0 (WP), ISBN 978-1-4200-4398-3 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 37 (2). p. 302. ISSN 0139-3006

Ásványi Balázs and Szücs Petra and Szigeti Jenő Ferenc and Varga László (2008) Harmadik generációs biológiai tartósítószer tárolás alatti mikrobaszám-változásának vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5. ISBN 978 963 9883 05 5

Ásványi Balázs and Tóth Á and Szigeti Jenő Ferenc and Varga László (2008) Hazai előállítású füstölt, vákuumcsomagolt halkészítmények mikrobiológiai vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Szigeti Jenő Ferenc and Varga László and Ásványi Balázs and Sipos-Kozma Zs (2008) Élelmiszerekben előforduló anaerob spórások kíméletes hőkezelése. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-6. ISBN 978 963 9883 05 5

Peles Ferenc Árpád and Wagner M and Varga László and Hein I and Rieck P and Kardos Gábor and Béri Béla (2007) Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 118 (2). pp. 186-193. ISSN 0168-1605

Varga László (2007) Microbiological quality of commercial dairy products. In: Communicating Current Research and Educational Topics and Trends in Applied Microbiology. Formatex Microbiology Series, Vol. 1 (No. 1). Formatex Research Center, Badajoz, pp. 487-494. ISBN 978-84-611-9422-3

Varga László (2006) Effect of acacia (Robinia pseudo-acacia L.) honey on the characteristic microflora of yogurt during refrigerated storage. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 108 (2). pp. 272-275. ISSN 0168-1605

Varga László (2006) Hazai kereskedelmi forgalomban kapható palackozott ásványvizek és forrásvizek mikrobiológiai állapotának felmérése. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga László and Szigeti Jenő Ferenc and Gyenis B (2006) Influence of chicory inulin on the survival of microbiota of a probiotic fermented milk during refrigerated storage. ANNALS OF MICROBIOLOGY, 56 (2). pp. 139-141. ISSN 1590-4261

Varga László and Szigeti Jenő Ferenc (2006) Influence of microalgae on bacteria, yeasts, and molds of significance in agriculture and food production. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Jancsó András and Császár G and Varga László (2006) Kalibrációs minták kifejlesztése nyers tej és tejtermékek beltartalmi jellemzőinek mérésére alkalmas automata műszerekhez. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga László and Szilvási Z and Császár G (2006) Kecsketej minőségi jellemzőinek alakulása a laktáció során, a fejéstől a hűtve tárolásig. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga László and Majercsik D (2006) Magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható tejipari termékek higiéniai minőségének vizsgálata. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap. Óvári Tudományos Napok . Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5.

Gyenis B and Szigeti Jenő Ferenc and Ásványi-Molnár Noémi and Varga László (2005) Use of dried microalgal biomasses to stimulate acid production and growth of Lactobacillus plantarum and Enterococcus faecium in milk. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 9 (2). pp. 53-59. ISSN 1418-1789

Dulicsek R and Kovács Á and Szigeti Jenő Ferenc and Herpai Z and Varga László (2004) Correlation between fat and cholesterol contents of commercially available dairy products. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi-Molnár Noémi and Szigeti Jenő Ferenc and Varga László (2004) Effect of a spray-dried Arthrospira (Spirulina) platensis biomass on acid development by various strains of Lactococcus lactis in milk. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Gyenis B and Varga László (2004) Inulin hatása egy probiotikus savanyú tejtermék mikroflórájának tárolás alatti alakulására. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Gyenis B and Szigeti Jenő Ferenc and Ásványi-Molnár Noémi and Varga László (2004) Lactobacillus plantarum és Enterococcus faecium szaporodásának valamint savtermelésének serkentése tejben, szárított Chlorella és Arthrospira (Spirulina) biomassza felhasználásával. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Csordás N and Varga László (2004) A Mini Pilóta keksz gyártásának előkészítése és a termék piaci bevezetése során tapasztalt minőségi kifogások megszűntetése. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi Balázs and Szigeti Jenő Ferenc and Varga László (2004) Savó alapú egysejtfehérje előállítás. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Varga László and Orbán Sz (2004) Shelf-life extension of processed cheese spreads by using an emulsifying salt consisting of long-chain polyphosphates. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Turcsán Zs and Varga László and Szigeti Jenő Ferenc and Turcsán Judit and Csurák I (2003) Effects of electrical stunning frequency and voltage combinations on the presence of engorged blood vessels in goose liver. POULTRY SCIENCE, 82 (11). pp. 1816-1819. ISSN 0032-5791

Varga László and Oross N and Szántói E (2002) Hazai gyártású tejtermékek higiéniai jellemzőinek vizsgálata. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Varga László and Szigeti Jenő Ferenc (2002) Tejsavbaktériumok savtermelésének serkentése Spirulina platensis biomasszával. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Turcsán Zs and Szigeti Jenő Ferenc and Varga László and Farkas László and Birkás E and Turcsán Judit (2001) The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese. POULTRY SCIENCE, 80 (11). pp. 1647-1651. ISSN 0032-5791

Földes T and Bánhegyi I and Herpai Z and Varga László and Szigeti Jenő Ferenc (2000) Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms. JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, 89 (5). pp. 840-846. ISSN 1364-5072

Varga László and Szigeti Jenő Ferenc (2000) Probiotikus tejipari színtenyészetek serkentése cianobaktérium biomasszával. In: XXVIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 151-156.

This list was generated on 2021. november 28. 22:36:54 CET.