Tudományterület szerző szerint "Varga, László"

Vissza
Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 72.

Varga, László (2023) KISGYERMEKKOR – A BOLDOGSÁG KULCSA. In: A SEGÍTŐ PEDAGÓGIA ASPEKTUSAI II. Soproni Egyetem Kiadó, Sopron, pp. 140-151. ISBN 9789633344873; 9789633344866

Pásztor, Enikő Judit és Varga, László (2023) Neveléstudományi kaleidoszkóp : A Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének tanulmánykötete. Soproni Egyetem Kiadó, Sopron. ISBN 9789633345047; 9789633345009

Kissné Zsámboki, Réka és Varga, László (2023) Természet- és életközeli nevelés a reformpedagógiai törekvések és a neurokonstruktivista tanuláselmélet párhuzamainak tükrében • Nature- and Experience-Based Education in the Light of Theoretical Parallels to Reform Pedagogy and Neuroconstructivism. MAGYAR TUDOMÁNY, 184 (3). pp. 280-290. ISSN 0025-0325

Ninausz, Nóra és Fehér, Péter Árpád és Csányi, Erika és Heltai, Miklós és Szabó, László és Sándor, Gyula és Jánoska, Ferenc és Kusza, Szilvia és Frank, Krisztián és Varga, László és Stéger, Viktor (2023) White and other fur colourations and hybridization in golden jackals (Canis aureus) in the Carpathian basin. SCIENTIFIC REPORTS, 13 (1). ISSN 2045-2322

Varga, László (2023) A megtartó szeretettel kísért rendkívüli életút – A palavesszőtől a virtuális világig – (Dr. Tassy Istvánné Dr. Mészáros Olga gránit diplomás pedagógusra emlékezünk). In: Neveléstudományi kaleidoszkóp. Soproni Egyetem Kiadó, Sopron, pp. 47-53. ISBN 9789633345047; 9789633345009

Kovács, Gábor és Varga, László és Kitzinger, Arianna és Kissné Zsámboki, Réka (2022) Changing Perspectives and Attitudes on Early Childhood Research and Education. Soproni Egyetem Kiadó, Sopron. ISBN 9789633344255

Varga, László (2022) ON THE BRIDGE BETWEEN PAEDIATRIC NEUROLOGY AND EARLY CHILDHOOD PEDAGOGY. In: Changing Perspectives and Attitudes on Early Childhood Research and Education. University of Sopron, Sopron, pp. 5-20. ISBN 9789633344255

Varga, László (2021) Az intergenerációs tanulás az önkéntesség szolgálatában. ÖNKÉNTES SZEMLE, 1. (3.). pp. 3-20. ISSN 2786-0620

Varga, László és Németh, Dóra Katalin (2020) A hatvan évvel ezelőtt felsőfokúvá vált Soproni Óvónőképző Intézet első szakdolgozatai. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 18 (3-4). pp. 96-105. ISSN 1589-519X

Noel , Andrea M és Lord , Kathleen M és Varga, László (2019) Supporting Second Language Vocabulary: A Scenario From Hungarian Preschools. KAPPA DELTA PI RECORD, 55 (1). pp. 24-29. ISSN 0022-8958

Szécsi , Tünde és Varga, László és Mak , Veronika (2018) Current Trends, Dilemmas and Future Directions in Neuropedagogy in the Field of Early Childhood. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 51-58. ISSN 1589-519X

Varga, László és Szécsi , Tünde (2018) Neuropedagogy in Early Childhood in Hungary: Foundations and Micro-investigation. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 67-74. ISSN 1589-519X

Mak , Veronika és Szécsi , Tünde és Varga, László (2018) Overview of EEG Research in Early Childhood Education: An International Perspective. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 37-44. ISSN 1589-519X

Varga, László (2017) New Dimensions in the Interpretation of Early Childhood. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 15 (3). pp. 149-156. ISSN 1589-519X

Varga, László (2015) International Research: 2013-2015. In: Early Childhood Education : International Research Report. NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar, Sopron, pp. 7-8. ISBN 978-963-359-046-1

Varga, László (2015) Új tudomány születőben: kisgyermekkori neuropedagógia. In: I. Nemzetközi Kisgyermeknevelési Konferencia. Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar, Kaposvár, pp. 151-161. ISBN 978-963-9821-95-8

Süle, Judit és Kőrösi T és Hucker A és Varga, László (2014) Evaluation of culture media for selective enumeration of bifidobacteria and lactic acid bacteria. BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 45 (3). pp. 1023-1030. ISSN 1517-8382

Varga, László (2014) Innováció a spanyol felnőttoktatásban. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (3-4). pp. 121-131. ISSN 1589-519X

Varga, László (2014) Kisgyermek-nevelési szimpózium Sopronban. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (1-2). pp. 141-144. ISSN 1589-519X

Varga, László (2014) Kisgyermeknevelés Thaiföldön. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (1-2.). pp. 131-140. ISSN 1589-519X

Kátay , G és Ágoston , P és Varga, László (2014) Savó alapú funkcionális tejtermékek kifejlesztése. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 238-242. ISBN 978-963-334-194-0

Jancsó, András és Császár , G és Varga, László (2014) A fogyasztóknak közvetlenül értékesített termelői nyers tehéntej egyes fizikai–kémiai és mikrobiológiai–higiéniai jellemzőinek vizsgálata (Determination of some physicochemical and microbiological–hygienic properties of directly sold raw bovine milk). TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT, 74 (1-2). pp. 19-33. ISSN 1219-3224

Fábri, Zsófia Nóra és Varga, László és Nagy, Péter (2014) A tevetej jellemző tulajdonságai és emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásai. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 219-223. ISBN 978-963-334-194-0

Varga, László (2013) Hasznos mikroorganizmusok az élelmiszerekben (Beneficial microorganisms in foods). In: II. ATK Tudományos Nap. MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár, pp. 54-55. ISBN 978-963-8351-41-8

Varga, László (2013) Health-promoting fermented milks. In: "Science for Sustainability" International Scientific Conference for PhD Students. Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Sopron, pp. 358-359. ISBN 978 963 334 103 2

Farkas, József és Beczner , Judit és Szeitzné Szabó , Mária és Kovács, Melinda és Varga , János és Varga, László (2013) A Kárpát-medence éghajlatváltozásának kihatása élelmiszer-biztonságunkra. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (2). pp. 147-158. ISSN 0025-0325

Hucker A és Kőrösi T és Bieber-Finta Á és Császár G és Süle, Judit és Varga, László (2013) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Hungalimentaria 2013 – Kockázatbecslés, Önellenőrzés, Élelmiszer-biztonság” c. tudományos konferencia, 2013.00.00, Budapest.

Baranyi , József és Józwiak, Ákos Bernard és Varga, László és Mézes, Miklós és Beczner , Judit és Farkas, József (2013) A hálózatkutatás, bioinformatika és rendszerbiológia alkalmazási lehetőségei az élelmiszertudományban. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (9). pp. 1094-1102. ISSN 0025-0325

Varga, László és Ásványi-Molnár, Noémi és Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, pp. 251-261. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga, László és Ásványi-Molnár, Noémi és Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, pp. 1-6. ISBN 978-963-334-047-9

Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Research and development in the field of food science and technology. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga, László és Süle, Judit és Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Stimulation of probiotic lactobacilli and bifidobacteria in cultured dairy foods. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Süle, Judit és Kőrösi , T és Takács , G és Hucker , A és Varga, László (2012) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának meghatározására szolgáló tenyésztéses eljárások összehasonlító értékelése. In: A magyar mezőgazdaság - lehetőségek, források, új gondolatok. 34. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 381-385. ISBN 978 963 9883 93 2

Viszket , E és Csavajda, Éva és Varga, László és Tanai, Attila és Tóth, Tamás (2011) Adatok a Nyugat-magyarországi nyers-tejminták zsírsav összetételére vonatkozóan. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 15 (2). pp. 55-61. ISSN 1418-1789

Varga, László (2011) Agricultural and Food Sciences Research, University of West Hungary. HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH, 20 (Spec.Ed). pp. 24-25. ISSN 1216-4526

Varga, László (2011) Bacteriological quality of bottled natural mineral waters commercialized in Hungary. FOOD CONTROL, 22 (3-4). pp. 591-595. ISSN 0956-7135

Varga, László (2010) Book review: Tamime and Robinson’s Yoghurt – Science and Technology, Third Edition, A.Y. Tamime and R.K. Robinson (Eds.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xvi + 791 pp., ISBN 978-1-84569-213-1 (WP), ISBN 978-1-4200-4453-9 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 39 (3). p. 378. ISSN 0139-3006

Sipos-Kozma Zs és Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László és Ásványi, Balázs (2010) Clostridium perfringens spórák hőtűrésének vizsgálata. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 14 (1). pp. 81-89. ISSN 1418-1789

Sipos-Kozma Zs és Szigeti, Jenő Ferenc és Ásványi, Balázs és Varga, László (2010) Heat resistance of Clostridium sordellii spores. ANAEROBE, 16 (2). pp. 226-228. ISSN 1075-9964

Cser, János és Orbán, József Levente és Schmidt, Rezső és Tenk, Antal és Varga, László (2010) Mintagazdaságok jubileumi évkönyve 2000-2010. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár. ISBN 978-963-9883-63-5

Varga, László (2010) Új típusú funkcionális savanyú tejtermékek kifejlesztését megalapozó kutatások. In: Tudományos Előadások 2010. MTA Veszprémi Területi Bizottság, Veszprém, pp. 47-73.

Süle, Judit és Tóth, Tamás és Zsédely, Eszter és Varga, László (2010) A pro- és prebiotikumok szerepe a monogasztrikus és a kérődző állatok takarmányozásában. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Viszket , E és Zsédely, Eszter és Tanai, Attila és Varga, László és Gyurcsó, Gábor és Tóth, Tamás (2010) A tehéntej zsírsavösszetételének alakulása a Nyugat-magyarországi régióban. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Peles, Ferenc Árpád és Varga, László és Szigeti, Zsuzsa és Béri, Béla és Szabó, András (2009) Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis. In: NEM RÉSZLETEZETT.

Süle, Judit és Varga, László (2008) Akácméz hatása egy ABT-típusú probiotikus savanyított tej termékazonos mikroorganizmusainak tárolás alatti alakulására. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Varga, László (2008) Book review: Functional Dairy Products, Volume 2, M. Saarela (Ed.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xviii + 539 pp., ISBN 978-1-84569-153-0 (WP), ISBN 978-1-4200-4398-3 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 37 (2). p. 302. ISSN 0139-3006

Ásványi, Balázs és Szücs, Petra és Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László (2008) Harmadik generációs biológiai tartósítószer tárolás alatti mikrobaszám-változásának vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5. ISBN 978 963 9883 05 5

Ásványi, Balázs és Tóth , Á és Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László (2008) Hazai előállítású füstölt, vákuumcsomagolt halkészítmények mikrobiológiai vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László és Ásványi, Balázs és Sipos-Kozma , Zs (2008) Élelmiszerekben előforduló anaerob spórások kíméletes hőkezelése. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-6. ISBN 978 963 9883 05 5

Peles, Ferenc Árpád és Wagner M és Varga, László és Hein I és Rieck P és Kardos, Gábor és Béri, Béla (2007) Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 118 (2). pp. 186-193. ISSN 0168-1605

Varga, László (2007) Microbiological quality of commercial dairy products. In: Communicating Current Research and Educational Topics and Trends in Applied Microbiology. Formatex Microbiology Series, Vol. 1 (No. 1). Formatex Research Center, Badajoz, pp. 487-494. ISBN 978-84-611-9422-3

Varga, László (2006) Effect of acacia (Robinia pseudo-acacia L.) honey on the characteristic microflora of yogurt during refrigerated storage. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 108 (2). pp. 272-275. ISSN 0168-1605

Varga, László (2006) Hazai kereskedelmi forgalomban kapható palackozott ásványvizek és forrásvizek mikrobiológiai állapotának felmérése. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc és Gyenis B (2006) Influence of chicory inulin on the survival of microbiota of a probiotic fermented milk during refrigerated storage. ANNALS OF MICROBIOLOGY, 56 (2). pp. 139-141. ISSN 1590-4261

Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc (2006) Influence of microalgae on bacteria, yeasts, and molds of significance in agriculture and food production. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Jancsó, András és Császár , G és Varga, László (2006) Kalibrációs minták kifejlesztése nyers tej és tejtermékek beltartalmi jellemzőinek mérésére alkalmas automata műszerekhez. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga, László és Szilvási , Z és Császár , G (2006) Kecsketej minőségi jellemzőinek alakulása a laktáció során, a fejéstől a hűtve tárolásig. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga, László és Majercsik , D (2006) Magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható tejipari termékek higiéniai minőségének vizsgálata. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap. Óvári Tudományos Napok . Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5.

Gyenis , B és Szigeti, Jenő Ferenc és Ásványi-Molnár, Noémi és Varga, László (2005) Use of dried microalgal biomasses to stimulate acid production and growth of Lactobacillus plantarum and Enterococcus faecium in milk. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 9 (2). pp. 53-59. ISSN 1418-1789

Dulicsek , R és Kovács , Á és Szigeti, Jenő Ferenc és Herpai , Z és Varga, László (2004) Correlation between fat and cholesterol contents of commercially available dairy products. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi-Molnár, Noémi és Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László (2004) Effect of a spray-dried Arthrospira (Spirulina) platensis biomass on acid development by various strains of Lactococcus lactis in milk. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Gyenis , B és Varga, László (2004) Inulin hatása egy probiotikus savanyú tejtermék mikroflórájának tárolás alatti alakulására. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Gyenis , B és Szigeti, Jenő Ferenc és Ásványi-Molnár, Noémi és Varga, László (2004) Lactobacillus plantarum és Enterococcus faecium szaporodásának valamint savtermelésének serkentése tejben, szárított Chlorella és Arthrospira (Spirulina) biomassza felhasználásával. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Csordás , N és Varga, László (2004) A Mini Pilóta keksz gyártásának előkészítése és a termék piaci bevezetése során tapasztalt minőségi kifogások megszűntetése. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi, Balázs és Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László (2004) Savó alapú egysejtfehérje előállítás. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Varga, László és Orbán , Sz (2004) Shelf-life extension of processed cheese spreads by using an emulsifying salt consisting of long-chain polyphosphates. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Turcsán Zs és Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc és Turcsán, Judit és Csurák I (2003) Effects of electrical stunning frequency and voltage combinations on the presence of engorged blood vessels in goose liver. POULTRY SCIENCE, 82 (11). pp. 1816-1819. ISSN 0032-5791

Varga, László és Oross, N és Szántói , E (2002) Hazai gyártású tejtermékek higiéniai jellemzőinek vizsgálata. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc (2002) Tejsavbaktériumok savtermelésének serkentése Spirulina platensis biomasszával. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Turcsán Zs és Szigeti, Jenő Ferenc és Varga, László és Farkas, László és Birkás E és Turcsán, Judit (2001) The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese. POULTRY SCIENCE, 80 (11). pp. 1647-1651. ISSN 0032-5791

Földes T és Bánhegyi I és Herpai Z és Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc (2000) Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms. JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, 89 (5). pp. 840-846. ISSN 1364-5072

Varga, László és Szigeti, Jenő Ferenc (2000) Probiotikus tejipari színtenyészetek serkentése cianobaktérium biomasszával. In: XXVIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 151-156.

A lista elkészítésének dátuma Sun Dec 22 11:00:58 2024 UTC.