Items where Author is "Varga, László"

Up a level
Export as [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Number of items: 67.

Kovács, Gábor and Varga, László and Kitzinger, Arianna and Kissné Zsámboki, Réka (2022) Changing Perspectives and Attitudes on Early Childhood Research and Education. University of Sopron, Sopron. ISBN 9789633344255

Varga, László (2022) ON THE BRIDGE BETWEEN PAEDIATRIC NEUROLOGY AND EARLY CHILDHOOD PEDAGOGY. In: Changing Perspectives and Attitudes on Early Childhood Research and Education. University of Sopron, Sopron, pp. 5-20. ISBN 9789633344255

Varga, László (2021) Az intergenerációs tanulás az önkéntesség szolgálatában. ÖNKÉNTES SZEMLE, 1. (3.). pp. 3-20. ISSN 2786-0620

Varga, László and Németh, Dóra Katalin (2020) A hatvan évvel ezelőtt felsőfokúvá vált Soproni Óvónőképző Intézet első szakdolgozatai. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 18 (3-4). pp. 96-105. ISSN 1589-519X

Noel , Andrea M and Lord , Kathleen M and Varga, László (2019) Supporting Second Language Vocabulary: A Scenario From Hungarian Preschools. KAPPA DELTA PI RECORD, 55 (1). pp. 24-29. ISSN 0022-8958

Szécsi , Tünde and Varga, László and Mak , Veronika (2018) Current Trends, Dilemmas and Future Directions in Neuropedagogy in the Field of Early Childhood. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 51-58. ISSN 1589-519X

Varga, László and Szécsi , Tünde (2018) Neuropedagogy in Early Childhood in Hungary: Foundations and Micro-investigation. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 67-74. ISSN 1589-519X

Mak , Veronika and Szécsi , Tünde and Varga, László (2018) Overview of EEG Research in Early Childhood Education: An International Perspective. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 16 (3). pp. 37-44. ISSN 1589-519X

Varga, László (2017) New Dimensions in the Interpretation of Early Childhood. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 15 (3). pp. 149-156. ISSN 1589-519X

Varga, László (2015) International Research: 2013-2015. In: Early Childhood Education : International Research Report. NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar, Sopron, pp. 7-8. ISBN 978-963-359-046-1

Varga, László (2015) Új tudomány születőben: kisgyermekkori neuropedagógia. In: I. Nemzetközi Kisgyermeknevelési Konferencia. Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar, Kaposvár, pp. 151-161. ISBN 978-963-9821-95-8

Süle, Judit and Kőrösi T and Hucker A and Varga, László (2014) Evaluation of culture media for selective enumeration of bifidobacteria and lactic acid bacteria. BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 45 (3). pp. 1023-1030. ISSN 1517-8382

Varga, László (2014) Innováció a spanyol felnőttoktatásban. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (3-4). pp. 121-131. ISSN 1589-519X

Varga, László (2014) Kisgyermek-nevelési szimpózium Sopronban. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (1-2). pp. 141-144. ISSN 1589-519X

Varga, László (2014) Kisgyermeknevelés Thaiföldön. KÉPZÉS ÉS GYAKORLAT: TRAINING AND PRACTICE, 12 (1-2.). pp. 131-140. ISSN 1589-519X

Kátay , G and Ágoston , P and Varga, László (2014) Savó alapú funkcionális tejtermékek kifejlesztése. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 238-242. ISBN 978-963-334-194-0

Jancsó, András and Császár , G and Varga, László (2014) A fogyasztóknak közvetlenül értékesített termelői nyers tehéntej egyes fizikai–kémiai és mikrobiológiai–higiéniai jellemzőinek vizsgálata (Determination of some physicochemical and microbiological–hygienic properties of directly sold raw bovine milk). TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT, 74 (1-2). pp. 19-33. ISSN 1219-3224

Fábri, Zsófia Nóra and Varga, László and Nagy, Péter (2014) A tevetej jellemző tulajdonságai és emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásai. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 219-223. ISBN 978-963-334-194-0

Varga, László (2013) Hasznos mikroorganizmusok az élelmiszerekben (Beneficial microorganisms in foods). In: II. ATK Tudományos Nap. MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár, pp. 54-55. ISBN 978-963-8351-41-8

Varga, László (2013) Health-promoting fermented milks. In: "Science for Sustainability" International Scientific Conference for PhD Students. Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Sopron, pp. 358-359. ISBN 978 963 334 103 2

Farkas, József and Beczner , Judit and Szeitzné Szabó , Mária and Kovács, Melinda and Varga , János and Varga, László (2013) A Kárpát-medence éghajlatváltozásának kihatása élelmiszer-biztonságunkra. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (2). pp. 147-158. ISSN 0025-0325

Hucker A and Kőrösi T and Bieber-Finta Á and Császár G and Süle, Judit and Varga, László (2013) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Hungalimentaria 2013 – Kockázatbecslés, Önellenőrzés, Élelmiszer-biztonság” c. tudományos konferencia, 2013.00.00, Budapest.

Baranyi , József and Józwiak, Ákos Bernard and Varga, László and Mézes, Miklós and Beczner , Judit and Farkas, József (2013) A hálózatkutatás, bioinformatika és rendszerbiológia alkalmazási lehetőségei az élelmiszertudományban. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (9). pp. 1094-1102. ISSN 0025-0325

Varga, László and Ásványi-Molnár, Noémi and Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, pp. 251-261. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga, László and Ásványi-Molnár, Noémi and Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, pp. 1-6. ISBN 978-963-334-047-9

Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Research and development in the field of food science and technology. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga, László and Süle, Judit and Szigeti, Jenő Ferenc (2012) Stimulation of probiotic lactobacilli and bifidobacteria in cultured dairy foods. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Süle, Judit and Kőrösi , T and Takács , G and Hucker , A and Varga, László (2012) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának meghatározására szolgáló tenyésztéses eljárások összehasonlító értékelése. In: A magyar mezőgazdaság - lehetőségek, források, új gondolatok. 34. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 381-385. ISBN 978 963 9883 93 2

Viszket , E and Csavajda, Éva and Varga, László and Tanai, Attila and Tóth, Tamás (2011) Adatok a Nyugat-magyarországi nyers-tejminták zsírsav összetételére vonatkozóan. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 15 (2). pp. 55-61. ISSN 1418-1789

Varga, László (2011) Agricultural and Food Sciences Research, University of West Hungary. HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH, 20 (Spec.Ed). pp. 24-25. ISSN 1216-4526

Varga, László (2011) Bacteriological quality of bottled natural mineral waters commercialized in Hungary. FOOD CONTROL, 22 (3-4). pp. 591-595. ISSN 0956-7135

Varga, László (2010) Book review: Tamime and Robinson’s Yoghurt – Science and Technology, Third Edition, A.Y. Tamime and R.K. Robinson (Eds.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xvi + 791 pp., ISBN 978-1-84569-213-1 (WP), ISBN 978-1-4200-4453-9 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 39 (3). p. 378. ISSN 0139-3006

Sipos-Kozma Zs and Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László and Ásványi, Balázs (2010) Clostridium perfringens spórák hőtűrésének vizsgálata. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 14 (1). pp. 81-89. ISSN 1418-1789

Sipos-Kozma Zs and Szigeti, Jenő Ferenc and Ásványi, Balázs and Varga, László (2010) Heat resistance of Clostridium sordellii spores. ANAEROBE, 16 (2). pp. 226-228. ISSN 1075-9964

Cser, János and Orbán, József Levente and Schmidt, Rezső and Tenk, Antal and Varga, László (2010) Mintagazdaságok jubileumi évkönyve 2000-2010. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár. ISBN 978-963-9883-63-5

Varga, László (2010) Új típusú funkcionális savanyú tejtermékek kifejlesztését megalapozó kutatások. In: Tudományos Előadások 2010. MTA Veszprémi Területi Bizottság, Veszprém, pp. 47-73.

Süle, Judit and Tóth, Tamás and Zsédely, Eszter and Varga, László (2010) A pro- és prebiotikumok szerepe a monogasztrikus és a kérődző állatok takarmányozásában. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Viszket , E and Zsédely, Eszter and Tanai, Attila and Varga, László and Gyurcsó, Gábor and Tóth, Tamás (2010) A tehéntej zsírsavösszetételének alakulása a Nyugat-magyarországi régióban. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Peles, Ferenc Árpád and Varga, László and Szigeti, Zsuzsa and Béri, Béla and Szabó, András (2009) Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis. In: UNSPECIFIED.

Süle, Judit and Varga, László (2008) Akácméz hatása egy ABT-típusú probiotikus savanyított tej termékazonos mikroorganizmusainak tárolás alatti alakulására. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Varga, László (2008) Book review: Functional Dairy Products, Volume 2, M. Saarela (Ed.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xviii + 539 pp., ISBN 978-1-84569-153-0 (WP), ISBN 978-1-4200-4398-3 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 37 (2). p. 302. ISSN 0139-3006

Ásványi, Balázs and Szücs, Petra and Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László (2008) Harmadik generációs biológiai tartósítószer tárolás alatti mikrobaszám-változásának vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5. ISBN 978 963 9883 05 5

Ásványi, Balázs and Tóth , Á and Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László (2008) Hazai előállítású füstölt, vákuumcsomagolt halkészítmények mikrobiológiai vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László and Ásványi, Balázs and Sipos-Kozma , Zs (2008) Élelmiszerekben előforduló anaerob spórások kíméletes hőkezelése. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-6. ISBN 978 963 9883 05 5

Peles, Ferenc Árpád and Wagner M and Varga, László and Hein I and Rieck P and Kardos, Gábor and Béri, Béla (2007) Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 118 (2). pp. 186-193. ISSN 0168-1605

Varga, László (2007) Microbiological quality of commercial dairy products. In: Communicating Current Research and Educational Topics and Trends in Applied Microbiology. Formatex Microbiology Series, Vol. 1 (No. 1). Formatex Research Center, Badajoz, pp. 487-494. ISBN 978-84-611-9422-3

Varga, László (2006) Effect of acacia (Robinia pseudo-acacia L.) honey on the characteristic microflora of yogurt during refrigerated storage. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 108 (2). pp. 272-275. ISSN 0168-1605

Varga, László (2006) Hazai kereskedelmi forgalomban kapható palackozott ásványvizek és forrásvizek mikrobiológiai állapotának felmérése. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc and Gyenis B (2006) Influence of chicory inulin on the survival of microbiota of a probiotic fermented milk during refrigerated storage. ANNALS OF MICROBIOLOGY, 56 (2). pp. 139-141. ISSN 1590-4261

Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc (2006) Influence of microalgae on bacteria, yeasts, and molds of significance in agriculture and food production. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Jancsó, András and Császár , G and Varga, László (2006) Kalibrációs minták kifejlesztése nyers tej és tejtermékek beltartalmi jellemzőinek mérésére alkalmas automata műszerekhez. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga, László and Szilvási , Z and Császár , G (2006) Kecsketej minőségi jellemzőinek alakulása a laktáció során, a fejéstől a hűtve tárolásig. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga, László and Majercsik , D (2006) Magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható tejipari termékek higiéniai minőségének vizsgálata. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap. Óvári Tudományos Napok . Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5.

Gyenis , B and Szigeti, Jenő Ferenc and Ásványi-Molnár, Noémi and Varga, László (2005) Use of dried microalgal biomasses to stimulate acid production and growth of Lactobacillus plantarum and Enterococcus faecium in milk. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 9 (2). pp. 53-59. ISSN 1418-1789

Dulicsek , R and Kovács , Á and Szigeti, Jenő Ferenc and Herpai , Z and Varga, László (2004) Correlation between fat and cholesterol contents of commercially available dairy products. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi-Molnár, Noémi and Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László (2004) Effect of a spray-dried Arthrospira (Spirulina) platensis biomass on acid development by various strains of Lactococcus lactis in milk. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Gyenis , B and Varga, László (2004) Inulin hatása egy probiotikus savanyú tejtermék mikroflórájának tárolás alatti alakulására. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Gyenis , B and Szigeti, Jenő Ferenc and Ásványi-Molnár, Noémi and Varga, László (2004) Lactobacillus plantarum és Enterococcus faecium szaporodásának valamint savtermelésének serkentése tejben, szárított Chlorella és Arthrospira (Spirulina) biomassza felhasználásával. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Csordás , N and Varga, László (2004) A Mini Pilóta keksz gyártásának előkészítése és a termék piaci bevezetése során tapasztalt minőségi kifogások megszűntetése. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi, Balázs and Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László (2004) Savó alapú egysejtfehérje előállítás. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Varga, László and Orbán , Sz (2004) Shelf-life extension of processed cheese spreads by using an emulsifying salt consisting of long-chain polyphosphates. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Turcsán Zs and Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc and Turcsán, Judit and Csurák I (2003) Effects of electrical stunning frequency and voltage combinations on the presence of engorged blood vessels in goose liver. POULTRY SCIENCE, 82 (11). pp. 1816-1819. ISSN 0032-5791

Varga, László and Oross, N and Szántói , E (2002) Hazai gyártású tejtermékek higiéniai jellemzőinek vizsgálata. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc (2002) Tejsavbaktériumok savtermelésének serkentése Spirulina platensis biomasszával. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Turcsán Zs and Szigeti, Jenő Ferenc and Varga, László and Farkas, László and Birkás E and Turcsán, Judit (2001) The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese. POULTRY SCIENCE, 80 (11). pp. 1647-1651. ISSN 0032-5791

Földes T and Bánhegyi I and Herpai Z and Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc (2000) Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms. JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, 89 (5). pp. 840-846. ISSN 1364-5072

Varga, László and Szigeti, Jenő Ferenc (2000) Probiotikus tejipari színtenyészetek serkentése cianobaktérium biomasszával. In: XXVIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 151-156.

This list was generated on Wed Aug 17 05:28:32 2022 UTC.